Urmareste-ne:

 

Acasa » Blog, Despre Crestere » Cultivarea cannabis-ului indoor Part.II

Lumina

Fara lumina, plantele nu pot creste. Tarile in care creste cel mai bine marijuana, soarele este sursa de lumina. Cantitatea de lumina si lungimea sezonului de crestere in aceste tari fac plantele sa creasca enorm. In majoritatea partilor din America de Nord, oarecum, soarele nu este in general destul de intens pentru perioade indeajuns de lungi pentru a produce aceasi calitate si marime a plantelor care cresc cu usurinta in America Latina sau alte tari tropicale.

Raspunsul la lipsa soarelui, in special in sezonul rece, scurtarea sezonului de crestere, si alte probleme este sa cresti plantele indoor in simularea conditiilor asemanatoare.

Principala regula pare a fi cu cat mai multa lumina cu atat mai bine. In unul din experimente stim de plante crescute la peste 2 metrii cu ajutorul VHO Gro-Lux. Plantele aveau o rata mare de crestere. Intensitatea lumini trebuia ridicata zilnic. Sunt mai multe tipuri de iluminat artificiale si fiecare in parte are influenta diferita asupra plantei.

Becul cu incandescent obisnuit emite o anumita frecventa de lumina pe care planta o poate folosi, dar deasemenea emite si un procent mare de lumina rosie si infrarosie ceea ce face planta sa isi dezvolte in special tulpina.

Acest rezultat face planta sa creasca in inaltime si fusiform in directia luminii dar nefiind puternica planta se apleaca. Sunt cateva tipuri de becuri cu incandescenta. Unul este becul pentru plante care emite cantitate mai mare de lumina rosie si albastra decat becul obisnuit. Este un avantaj, dar are si puncte negative.

De exemplu, este fierbinte si nu se pot tine aproape de plante. Prin urmare, planta trebuie sa se ridice din nou si este in pericol de a se lungi si a se rasturna. Razele luminii rosi incurajeaza cresterea tulpinei ceea ce nu este un lucru pozitiv in crestearea marijuanei. Ideea este de a incuraja cresterea frunzisului, din motive lesne de inteles.

Becurile Gro-Lux sunt probabil cele mai obisnuite lumini fluorescente in cresterea plantelor. In experienta noastra cu acestea, au dovedit a fi foarte eficace.

Plantele cresc intre 0,30m – 2,4m in inaltime, putand fi crescute intrun dulap sau o incapere mica. Sunt doua tipuri de becuri Gro-Lux: standard si cel cu spectrul larg. Pot fi folosite impreuna, dar folosit doar cel cu spectrul larg nu este suficient. Becurile cu spectrul larg au fost concepute ca o sursa de lumina suplimentara, si sunt mai ieftine decat cele standard. Becurile cu spectrul larg emit aceeasi lumina ca si cele standard, dar cele standard emit o concentratie mai mare de lumina rosie si albastra de care plantele au nevoie pentru crestere.

Becurile cu spectrul larg emit deasemenea lumina infrarosie, iar ce efect au asupra cresterii tulpinei am mai discutat. Daca ai planuri sa cresti la scara larga, sigur ai dori sa stii ca becurile floarescente obisnuite si accesoriile, de tipul care sunt folosite in iluminatul comercial, fac echipa buna cu becurile standard Gro-Lux.

Aceste becuri comerciale sunt denumite cool whites luminile reci albe, si sunt cele mai ieftine dintre becurile fluorescente amintite. Ele emit lumina albastra necesara ca si becurile Gro-Lux standard, lumina albastra fiind necesara cresterii frunzisului la plante.

Acum sa vorbim despre intensitate. Atat becurile standard cat si cele cu spectrul larg sunt cu trei intensitati: normala, inalta (HO) si foarte inalta (VHO). Poti avea rezultate bune la plante folosind becuri cu intensitate normala si poti fi chiar satisfacut de rezultate. Diferenta folosind becuri HO sau VHO consta in durata cresterii plantei. Sub becuri VHO planta creste la o rata de trei ori mai mare decat sub lampi standard.

Unele plante au ajuns la inaltimi de 4 m, cu ajutorul acestor becuri.Cu becurile VHO, trebuie sa se ridice inaltimea becului zilnic deoarece planta poate creste 5cm pe zi. Singurul dezavantaj in cazul becurilor VHO este pretul becurilor si al accesoriilor, acestea fiind aproape dublul becurilor standard.

In opinia noastra, merita efortul. Acum ca sti ce becuri vei folosi, probabil esti curios de ce intensitate de lumina ai nevoie zilnic pentru plante. Data maturizarii plantei depinde de lumina primita zilnic. Cu cat mai lunga e perioada de intuneric pe zi, cu atat mai repede infloreste planta. In general, cu cat e mai scurta perioada de intuneric pe zi in primele sase luni din viata plantei cu atat mai bine.

Cu cat e mai batrana planta inainte de inflorire si de crearea de seminte, cu atat va fi mai buna iarba. Dupa ce I se permite plantei sa inforeasca, rata ei metabolica ii este incetinita, deci calitatea plantei nu creste cu imbatranirea plantei la aceeasi rata ca si inaintea infloririi. Ideea e, atunci, sa lasi planta sa imbatraneasca pe cat posibil inainte de maturizare, si atunci potenta plantei va fi mai mare in perioada recoltei.

O modalitate sigura de a intarzia inflorirea plantei inainte de a fi pregatit este sa ti lumina aprinsa tot timpul. Planta va inflori ulterior, dar este mai degraba o exceptie decat o regula. Daca planta ta primeste 12 ore de lumina pe zi, va fi matura in doua luni, doua luni jumatate. Daca primesc 16 ore de lumin ape zi, va face boboci dupa trei luni. Cu 18 ore de lumina pe zi, va avea flori dupa patru luni jumatate. Este o idee buna sa ai instalatia de lumina cu temporizator, pentru a putea oferii plantei lumina zilnica constanta.

Temperatura,umiditatea si ventilatia

Temperatura ideala pentru orele de lumina este de 20-25 grade Celsius, iar pentru orele de intuneric o scadere de 10 grade. Camera folosita trebuie sa fie relativ uscata. Doresti de la planta un frunzis rasinos, si pentru a realiza asta trebuie fortata planta sa mentina stratul de rasina pe frunzis pentru a nu se usca.

Intr-o camera umeda, planta face frunzis mare dar nu produce indeanjunsa rasina. Trebuie sa fi atent sa nu lasi temperatura sa fie prea mare intr-o incapere uscata, deoarece, planta nu se va putea hidrata destul de repede prin radacina, iar frunzisul se va usca.

Ventilatia

Ventilatia propice in camera de crestere este foarte importanta. Cu cat mai multe plante ai in camera cu atat e mai importanta ventilatia camerei. Plantele respira prin Frunze. Tot prin frunze isi elimina toxinele. Daca nu este mentinuta o ventilatie propice, porii frunzelor se infunda iar frunza moare. Daca aerul este in miscare, toxinele de pe Frunze se evapora si atunci planta poate respira usor si ramane sanatoasa.

Intr-un dulap, unde sunt doar cateva plante, poti crea o circulatie a aerului doar prin deschiderea usilor de mai multe ori pe zi. Cu toate ca este posibil sa cresti plante sanatoase in camere slab ventilate, aceste vor fi mai mari si mai sanatoase daca au o sursa de aer curat. Daca stai mai mult timp in camera de crestere a plantelor, acestea vor creste mai bine deoarece vor folosi dioxidul de carbon expirat de tine in preajma lor.

Este de obicei greu sa ai o sursa de aer proaspata in camera plantelor, deoarece in general aceasta incapere este una retrasa, in pivnita sau in pod. In acest caz, un ventilator va fi indeajuns.
Acesta va stimula plantele sa creasca o tulpina sanatoasa si rigida. Deseori, intr-un cadru intern, tulpina plantelor nu devin rigide deoarece nu au contact cu vantul si cu ploaia. Totusi acest lucru este un avantaj, deoarece planta isi pune energia in producerea frunzisului si a rasinei si nu a tulpinei.

Dezhumidificarea camerei/stropirea

Canabisul care creste intr-un climat cald si uscat va avea frunze mai mici decat canabisul crescut intr-o atmosfera umeda. Motivul este ca planta poate respira mai usor intr-un mediu uscat pentru ca umezeala de pe frunze se evapora mai repede decat intr-un mediu umed.

In consecinta, frunzele trebuiesc sa fie mai mari si sa detina suprafata de extindere pentru a putea elimina toxinele plantei. Plantele cu frunze mai mari produc mai putina rasina per frunza decat cele mici. Va fi cantitate mai mare la plantele cu frunze mari, dar se cultiva planta pentru calitate nu pentru cantitate.

Deoarece rasina marijuanei serveste la prevenirea uscarii frunzelor, este mai bine sa fie produsa multa rasina intrun mediu uscat decat intr-un mediu umed. Aparatele pentru dezhumidificare pot fi scumpe si putin impractice pentru crescatorii de ocazie.

Stropirea

Daca stai langa un izvor de munte, poti trece cu vederea notitele urmatoare privind calitatea apei. Majoritatea au ca sursa de apa oferita de regiile de apa, iar unele dintre acestea folosesc chimicale in procentaj diferit. Se adauga cloruri in procente diferite. Omenirea a invatat sa scape de aceste substante sau este obisnuita cu ele, dar marijuana nu va avea timp sa se invete cu aceste substante, ca urmare asigurate sa nu ai aceasta problema.

Clorul se va evapora din apa daca sta 24 de ore intr-un recipient fara capac. Lasand apa in asa fel timp de o zi sau doua va avea doua rezultate folositoare: apa va avea ca urmare temperatura camerei, si eviti socul produs asupra plantelor la stropire cu apa rece. Intotdeauna stropeste plantele cu apa de temperatura camerei sau calduta. Daca stropesti plantele cu apa cu concentratie mare de clor, ar fi bine sa folosesti solutii anticlor, din comert.

Cel mai important lucru in stropirea plantei este sa o faci temeinic. Cantitatea de apa folosita poate fi aproximativ la o treime din cantitatea recipientului in care este tinuta planta. Ideea este de a uda solul din recipient uniform pana la fundul acestuia.

Daca folosesti o cantitate mai mica de apa, cu toate ca uzi de mai multe ori, posibil sa se umezeasca doar o parte a solului, nefiind de ajuns intregii radacini, urmand ca radacina sa isi schimbe directia de crestere, si anume in directia sursei de apa. Al doilea lucru important la stropirea plantei este drenajul recipientului.

Fundul recipientului trebuie sa fie cu gauri pentru a se poate scurge, eventual, excesul de apa. Daca recipientul nu are drenaj, excesul de apa se va acumula si ulterior va face posibila putrezirea radacinii sau distrugerea solului. Solul, cum am mai mentionat, trebuie sa detina un drenaj bun, si sa nu devina tare.

Daca te-ai asigurat ca solul contine nisip si perlite, nu ar trebui sa ai probleme cu drenajul. Afli cand sa uzi planta simtind solul cu degetele. Daca e umed la atingere mai poti astepta o zi sau doua. Solul de la suprafata este intotdeauna mai uscat.

Poti ineca planta la fel de usor ca si lasarea acesteia fara apa, dar e posibil ca planta sa supravietuiasca cand este lasata fara apa, decand atunci cand este stropita in excess. Stropeste plantele bine cand e nevoie, dar nu, cand nu este necesar.

Insecte

Iti va fi bine daca poti sa ti insectele departe de plante. Odata infestata planta de insecte, posibil sa te lupti cu acestea cat timp traieste planta respectiva. Pentru a evita insectele asigurate ca folosesti sol si recipienti sterilizati si sa nu aduci plante din exterior in camera folosita cresterii marijuanei.

De asemenea e bine sa ti deoparte animalele de casa de camera plantei, deoarece pe blana acestora pot fi paraziti. Examineaza plantele regulat, urmarind aparitia insectelor, a gaurilor in frunze, decolorarea varfurilor la frunze, ofilirea frunzelor sau a ramurilor.

Daca observi ca planta este infestata de insecte, cu toate ca ai fost precaut, va trebui sa stropesti planta cu insecticid. Foloseste substante care sa distuga insectele.

Cea mai daunatoare insecta asupra plantei poate fi capusa. Unul din motive fiind marimea microscopica a acesteia, fiind localizata cu greu. Ele par a fi o panza pe frunzele plantei. Aparitia petelor pe frunze se datoareaza tot acestor insecte. Primul semn va fi imaginea bolnava a plantei.

Capusele sug enzimele din frunze, ulterior frunzele pierzand coloritul si stralucirea. Cateodata frunzele par a fi o ciuperca. Ouale capusei sunt pete negre minuscule. Ar fi un lucru bun sa ai o lupa la indemana pentru a putea verifica sanatatea plantelor. Asigurate ca examinezi si partea posterioara a frunzelor.

Insectele pot fi gasite si pe aceasta parte a frunzelor. Cu cat mai devreme te lupti cu insectele, ca atat mai rapid si usor scapi de ele. Cel mai bun insecticid pentru eradicarea insectelor este “Fruit and Berry” sub forma de spray produs de Millers.

Mai este si producatorul Ortho care are insecticide bune. Ingredientele cautate sunt Kelthane si Malatheon. Ambele otravuri sunt toxice atat oamenilor cat si animalelor, dar ambele se detoxifica in circa 10 zile, ca urmare se poate fuma linistit iarba dupa 10 zile de la folosirea insecticidului. “Fruit and Berry” ucide doar insectele adulte, ca urmare, trebuie sa continui cu folosirea ei la fiecare a patra zi timp de doua saptamani, pentru a nu avea sansa sa depuna oua.

Examineaza atent planta, deoarece e de ajuns de o singura insecta adulta sa depuna oua, si planta va fi reinfestata. Daca observi Insecte minuscule zburand in jurul plantei, probabil sunt musculite albe. Cele adulte sunt imune la insecticide obisnuite cu exceptia “Fruit and Berry”, care totusi nu distruge ouale sau larva.

Insectele in starea de larva produc cele mai mari daune. Acestea sug enzimele din frunze si ucid planta, daca nu esti atent. Ar fi bine sa urmezi un program stabilit de stropit cu insecticide, explicat anterior. O metoda organica de control a insectelor este folosirea clabucilor de sapun.

Pune sapun maruntit in apa calda si amesteca pana se face spuma. Pune spuma pe planta. Un dezavantaj este faptul ca se simte sapunul la fumat daca nu cureti bine planta de sapun.

Elagarea

Am aflat ca nu este necesara de fiecare data tunsul plantei. Un motiv pentru tuns este de a incuraja o noua crestere si a permite luminii sa ajunga la frunzele imature. Unele ramuri ale ierbii devin groase si dese si daca nu sunt tunsi, se va urca fara oprire pana la varful plantei unde produce florile cu o rasina mai bogata.

Pe de alta parte, daca planta pare prea inalta si fusiforma pentru varsta ei de trei saptamani, probabil au nevoie de o tunsoare pentru a incuraja cresterea frunzisului. La varsta de trei saptamani, planta ar trebui sa aiba cel putin doua seturi de ramuri sau patru manunchi de frunze si un varf.

Pentru a tunde planta, se taie varful imediat deasupra locului unde se bifurcheaza ramurile. Foloseste o lama cu un tais bun.

Daca doresti, poti sa pui partea taiata in apa, pentru a creste radacini, si daca acest lucru se intampla se pune in pamant ud si cu timpul ai o noua planta. Daca vei pune planta in apa pentru a forma radacina, trebuie sa tai capatul acesteia, dar de data asta in diagonal pentru a avea o suprafata de absorbtie mai mare in apa.

Avantajul tunsului plantei este ca aceasta va creste mai multe varfuri. Varfurile contin rasina, si asta se si urmareste. De fiecare data cand tai un varf, planta creste doua noi ramuri primare la baza ramurilor existente. Tunsul deasemenea incurajeaza cresterea mai rapida a ramurilor de la baza decat in cazul in care nu este tuns.

Recoltarea si conservarea

Acum ca ti-ai crescut planta de cannabis, doresti sa iti conservi recolta adecvat pentru a avea o tigara buna. Poti evita neplacerea de a avea gustul plantei “homegrown” de clorofila parca s-ar fi dizolvat. Stim cateva metode de conservare a marijuanei care va da un gust bland, un fum mai mult zemos decat aspru.

In primul rand, smulge planta in intregime si atarna cu capul in jos 24 de ore. Apoi pune fiecare planta intr-o punga de hartie cu gura deschisa timp de trei patru zile, pana cand mugurii se simt uscati la atingere. Acum rupe frunzele de pe tulpina iar mugurii pune-i intr-un borcan de sticla cu capac. Nu ingramadi mugurii pentru a avea destul aer.

Principalul pericol in conservare este mucegaiul. Daca mugurii sunt umezi cand sunt pusi in borcan, pe acestea vor aparea mucegai, mucegaiul distruge rasina, si ca urmare va distruge marijuana. Trebuie sa verifici zilnic borcanul, mirosind mugurii, iar daca au un miros acru, scoate mugurii din borcan si puneti-i pe un ziar pentru a le usca.

O alta metoda este de a dezradacina planta si de a le atarna cu capul in jos. Peste acestea se trage un saculet de panza umed. Tine saculetii umezi in soare timp de o saptamana. Apoi se pun plantele in punga de hartie pentru cateva zile, pana ce este destul de uscata pentru a putea fi fumata.

Ca orice lucru bun in viata, marijuana se aromeaza in timp. Procesul de imbatranire tinde sa elimine gustul de clorofila.

Articole asemanatoare:

Mai intai siguranta
Aerul
Taierea in timpul infloririi
Controlul mirosului
Oraşul care vrea să-şi cultive propriul canabis
Stoned Corner - Paranoia
Cea mai veche ‚rezerva’ personala de Marijuana
Cum sa ajungi sa recoltezi cat mai repede posibil

5 comentarii

 1. ilie says:

  buna stima as dori daca se poate niste seminte care sa te scape de stres si sa ai chef de distractie , daca se poate tch ridicat si sami dati cum pot sa le cresc corespunzator pina la recoltare incepind de la la plantare

  • Spliff says:

   Ce cauti tu, sunt anumite strainuri SATIVA care te scapa de stres si creeaza o stare de energie si buna dispozitie. In dreptul fiecarui soi care-l avem pe stoc, avem descriere, poti citi si vezi ce crezi ca te-ar putea satisface. Restul detaliilor le gasesti pe forum.

 2. Bogdan says:

  eu nu mai inteleg nimic cu lumina asta.aici scrie “Daca planta ta primeste 12 ore de lumina pe zi, va fi matura in doua luni, doua luni jumatate. Daca primesc 16 ore de lumin ape zi, va face boboci dupa trei luni. Cu 18 ore de lumina pe zi, va avea flori dupa patru luni jumatate.” in alte locuri am gasit scris ca daca are lumina 20/4 se dezvolta mult mai repede,deci o recoltezi intr-un timp mai scurt.lamuriti-ma si pe mine

  • Spliff says:

   Nu intelegi pentru ca nu te-ai documentat!
   O planta daca merge pe 18/6, 20/4 sau 24/0, inseamna ca e in vegetatie. In vegetatie o poti tine ani de zile daca nu-i schimbi ciclul de lumina. La 12/12 intra in flowering, ceea ce inseamna ca intra la maturitate si e pe ultimul drum. Doar dupa ce-o pui la 12/12 urmeaza acele ultime 2-3 luni din viata.
   Am incercat sa simplific cat de mult am putut insa daca vrei sa intelegi intreg procesul, google it!

 3. ady says:

  as vrea o recomandare din stocul dvs a unei plante care sa nu fie prea pretentioasa cu lumina, cu temperatura (si aceasta perioada a anului), si sa nu depaseasca aprox 1 m

Lasă un răspuns

Parteneri

Acest site este 100% natural, organic si complet eco-prietenos
Folosim cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
© 2008 - 2015 Magazin seminte cannabis feminizate | Ghid complet de crestere a marijuanei · Aboneaza-te:PosturiComentarii · Termeni si conditii de utilizare · Livrarea
Stiai ca poti cumpara seminte cannabis feminizate cu plata prin ramburs? Vezi oferta ›