Urmareste-ne:

 

Afidele, acarienii şi musculiţele albe sunt cele mai răspândite şi mai periculoase specii de dăunători din sere. Puteţi combate afidele sau cel puţin să reduceţi populaţia lor astfel încât să nu mai reprezinte o ameninţare reală.

Afidele sunt cele mai răspândite specii, mai ales în mediul extern sau în sere. Din fericire, pot fi combătute cu uşurinţă. Afidele sunt insecte cu antene, cu corpul moale şi oval, cu sau fără aripi. Afidele pot avea culoarea roz închis, însă cele de pe marijuana sunt de obicei verzi sau negre.

Plantele atacate au frunzele încreţite, deformate şi lăstarii încovoiaţi. Afidele sunt partenogenetice ( se pot înmulţi fără împreunarea cu un mascul) şi scăpate de sub control, se înmulţesc cu rapiditate.

La început afidele se fixează în grupuri pe lăstari şi pe partea inferioară a frunzelor tinere, unde se pot observa şi îndepărta cu uşurinţă. Începeţi procesul de combatere plimbându-vă pur şi simplu degetele pe lăstari pentru a zdrobi afidele sau scoateţi afară sau aşezaţi în cadă fiecare plantă înlăturând afidele cu ajutorul unui jet puternic de apă, înainte de stropirea cu insecticid.

Dacă observaţi o coloană de furnici urcând pe tulpină înseamnă că populaţia de afide este deja stabilită, fiind administrată de o colonie de furnici. Trebuie să combateţi atât afidele cât şi furnicile din seră, deoarece afidele reprezintă un fel de vaci cu lapte pentru furnici. Acestea transportă afidele pe alte plante şi recoltează secreţia lor zaharoasă.

Puteţi procura otravă de furnici sau alte soluţii pentru combaterea furnicilor din orice supermarket. Acestea conţin o soluţie zaharoasă otrăvitoare care este transportată la cuib de către furnici. Curând, după câteva zile sau chiar o săptămână, acestea vor dispărea, întrucât întreaga colonie va fi otrăvită (otrava pentru furnici din comerţ sunt de obicei toxine organice arsenice sau care se degredează foarte lent).

Nu puneţi otravă pentru furnici în ghivecele dumneavoastră. Nu lăsaţi otrava să se scurgă în pământul dvs. Aşezaţi otrava în apropierea locului pe unde furnicile intră în încăpere sau cât mai departe posibil de cultura dumneavoastră. Combaterea furnicilor previne pătrunderea şi răspândirea acestora în cultură şi reinfectarea plantelor.

Urmăriţi coloana furnicilor şi înfundaţi intrarea lor în încăpere. Sau înveliţi cu carton tulpina fiecărei plante şi stropiţi cu Tanglefoot (o substanţă lipicioasă disponibilă în florării) pe carton pentru a opri răspândirea afidelor de către furnici. Puteţi deasemenea să înfăşuraţi fiecare ghiveci cu bandă izolatoare stropită cu Tanglefoot. Această metodă împiedică orice dăunător să ajungă la plante.

Afidele reprezintă una din puţinele probleme legate de insecte care poate fi combătută prin tratarea cu soluţie săpunoasă. Aplicarea unei soluţii săpunoase având la bază săpun Ivory reduce populaţia de pe răsaduri la proporţii normale. O soluţie de combatere mai bună, ecologică, este spray-ul preparat din trei ardei iuţi (sau praf de ardei roşu), una sau două cepe şi doi căţei de usturoi.

Pisaţi, zdrobiţi sau tocaţi ingredientele. Lăsaţi-le la macerat în aproximativ doi litri de apă pentru câteva zile şi agitaţi din când în când amestecul. Strecuraţi amestecul printr-o sită foarte deasă sau câteva straturi de tifon. Folosiţi un filtru de cafea dacă soluţia dumnavoastră blochează pulverizatorul. Adăugaţi câteva picături de detergent şi pulverizaţi ca şi cu un insecticid.

Acest spray este foarte eficient în mediul extern, ţinând la distanţă afidele. Acţionează aproape împotriva oricărui dăunător. Este recomandat atunci când vreţi să evitaţi folosirea pesticidelor chimice, însă nu îl folosiţi în apropierea culturii.

Supermarketurile şi florăriile pun la dispoziţie o gamă variată de spray-uri contra afidelor. Pyrethrum este un insecticid natural produs de către plantele din familia Chrysanthemum. Nu este toxic pentru mamifere (dumneavoastră) şi se degradează rapid în componente naturale nepericuloase.

Insecticidele Pyrethrum sunt alegerea multor cultivatori datorită siguranţei, provenienţei naturale şi eficienţei acestora. Ortho, Chacon, Attack şi multe alte mărci de spray cu pyrethrum sau insecticidele universale pentru grădinile de plante ar trebui să fie extrem de eficiente pentru marea majoritate a problemelor cauzate de insecte.

Malathion, orthene, diazinon, sulfaţii de nicotină şi alte insecticide sigure sunt deasemenea eficiente împotriva afidelor. Safer Insecticidal Soap, pulverizat la fiecare zece zile combate eficient afidele. Repetaţi dezinsecţia având grijă să stropiţi toate plantele în întregime respectând intervalele recomandate.

Acarienii sunt păianjeni mici (aprox de la 1/100 la 1/16 inci) care pot fi negri, roşii, verzi sau galbeni (în general sunt parţial negri şi parţial transparenţi). Probabil veţi remarca întâi petele de pe partea superioară a frunzelor de mai jos – pete mici şi galbene sau albe făcute de către acarienii care sug sucul celular.

Uitaţi-vă la lumină printr-o astfel de frunză şi este posibil să observaţi pete transparente cauzate de acarieni sau pete negre, acarienii. Atingeţi-i cu degetul iar ei vor mişca (acum ştiţi că, din păcate, aveţi o problemă). Eriophyidae(Acropolis cannabicola) este specific Cannabisului.

Dacă infestarea este profundă veţi observa pânze de păianjen la nodurile ramurilor şi tulpinii. În acest stadiu problema este gravă iar dacă plantele sunt aproape mature, încercaţi doar să nu lăsaţi situaţia să se agraveze înainte de recoltă.

Orthene este cel mai eficient. Acesta împreună cu diazinon, malathion, şi pyrethrum sunt cele mai bune şi mai sigure psray-uri recomandate. Kelthane , care este eficient împotriva acarienilor, este periculos pentru mediul înconjurător şi pentru dumneavoastră, nefiind recomandat.

Spray-urile cu Diazinon, pyrethrum şi malathion pot fi eficiente dacă nu sunteţi într-o zonă agricolă dezvoltată. Aici acarienii şi-au dezvoltat o anumită rezistenţă, iar insecticidele menţionate sunt ineficiente.

Pulverizaţi la intervale de şapte zile de cel puţin trei ori. Opriţi dezinsecţia dacă mai sunt trei săptămâni sau mai puţin până la recoltă. Nu are rost să spălaţi plantele cu săpun. Soluţiile săpunoase dau rezultate în cazul câtorva plante, însă nu şi în cazul acarienilor de pe marijuana.

Aceştia sunt protejaţi de frunzele „păroase” sau acoperite de cistolit. Niciun tratament cu apă şi săpun nu reuşeşte să combată acarienii de pe marijuana, nici atunci cand se folosesc agenţi de umectare specifici detergenţilor.

Pentru a preveni apariţia acarienilor stropiţi periodic plantele cu apă curată. Acarienii preferă mediile uscate, stagnante. În unele sere, stropirea cu apă curată a părţii inferioare a tuturor frunzelor de două ori pe săptamână ajută enorm în prevenirea apariţiei acarienilor pe orice plante, inclusiv cele de marijuana.

Un ventilator ajută deasemenea în prevenirea contaminării iniţiale. Cele mai bune metode ecologice recomandate pentru prevenirea unui posibil atac al acarienilor sunt stropirea periodică cu apă a suprefeţelor inferioare ale frunzelor şi ventilarea aerului prin seră.

În cazul grădinilor infestate, coborârea temperaturii încetineşte acarienii fără a afecta prea tare dezvoltarea plantelor. Pentru a încetini ciclul de viaţă al acarienilor, coborâţi temperatura pe timpul nopţii (deschideţi geamurile). Coborârea temperaturii şi stropirea cu apă sunt recomandate în cazul în care se apropie recolta şi doriţi să evitaţi folosirea insecticidelor.

Dacă descoperiţi doar una sau două plante contaminate cu acarieni, scoateţi-le din cultură sau mutaţi-le la marginea culturii astfel încât frunzele lor să nu intre în contact cu frunzele altei plante. Înfăşuraţi toate ghivecele cu bandă izolatoare sau înfăşuraţi baza tulpinii cu carton.

Aplicaţi Tanglefoot sau ulei de motor pe bandă sau carton. Bariera lipicioasă prinde acarienii împiedicând răspândirea acestora pe celelate plante.

Un tratament eficient împotriva acarienilor şi a aproape tuturor celelalte insecte este generatorul de ceaţă pentru dezinsecţie folosit în general împotriva puricilor şi gândacilor. Aceste „bombe de gândaci” sunt foarte eficiente, însă pot fi otrăvitoare pentru plantele pe care urmează să le consumaţi.

Folosiţi-le numai atunci când plantele sunt în stadiu vegetativ sau de răsad dacă celelalte insecticide s-au dovedit ineficiente.

Holiday Fogger pare a fi cel mai bun, probabil datorită concentraţiei relativ slabe de ingrediente active în comparaţie cu alţi generatori de ceaţă cum ar fi Hartz, Ortho sau Germain’s şi alţii care pot distruge plantele. închideţi toate sursele de ventilare şi aşezaţi generatorul de ceaţă în aşa fel încât să nu intre în contact direct cu plantele.

Acoperiţi-le cu un cearşaf sau cu ziare pentru a le proteja de contactul direct cu spray-ul (aceste generatoare de ceaţă pulverizează de fapt insecticidul în loc să producă o ceaţă). Nu înconjuraţi plantele, doar aşezaţi pânza protectivă în aşa fel încât stropii să nu cadă direct pe plante. Respectaţi apoi indicaţiile de pe ambalaj.

Una sau două dezinsecţii cugeneratoare de ceaţă pot să elimine complet acarienii şi celelalte dăunătoare din sera dvs. Pentru un efect garantat repetaţi dezinsecţia după o perioadă cuprinsă între şapte şi zece zile.

Generatoarele de ceaţă şi tratamentele sistemice ar putea fi cea mai bună soluţie pentru combaterea acarienilor. Sunt eficiente în cazul răsadurilor, însă nu le folosiţi dacă plantele dvs sunt în stadiul de înflorire.

 

Lasă un răspuns

Parteneri

Acest site este 100% natural, organic si complet eco-prietenos
Folosim cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
© 2008 - 2015 Magazin seminte cannabis feminizate | Ghid complet de crestere a marijuanei · Aboneaza-te:PosturiComentarii · Termeni si conditii de utilizare · Livrarea
Stiai ca poti cumpara seminte cannabis feminizate cu plata prin ramburs? Vezi oferta ›